Si hei til forandring. Si hei til Equinor. 

I dag foreslår vi å endre navnet vårt fra Statoil til Equinor. 

Det er naturlig å forandre seg. Det er noe vi gjør alle sammen. Selv et stort selskap som Statoil forandrer seg. Vi ble stiftet i1972 – og som de fleste andre har vi forandret oss en del siden den gang. Vi har prøvd, feilet, lært og prøvd igjen i 46 år. Alltid på jakt etter å bli en bedre utgave av oss selv. Og nå er det på tide å forandre én ting til. Navnet vårt. 

- I nesten 50 år har Statoil tjent oss vel som et flott navn. Men når vi ser frem mot de neste 50 årene, den globale energiomleggingen og hvordan vi utvikler oss som et bredt energiselskap, har det blitt naturlig å endre navnet vårt. Navnet Equinor beskriver vår opprinnelse, våre verdier og hva vi vil være i fremtiden, sier vår konsernsjef Eldar Sætre. 

Det er en historisk dag for Statoil. 

Så hvorfor ble det Equinor? 

Vi har lett etter et navn som effektivt fanger vår historie og våre verdier. Og som på samme tid angir en klar retning for fremtiden. 

“Equi” er utgangspunktet for engelske ord som equal, equality og equilibrium. På norsk betyr disse ordene likhet, likeverd, likevekt og balanse. 

Vi velger “nor” fordi vi er stolte av hvor vi kommer fra. 

Vi mener navnet sier noe viktig om oss som selskap: Hva vi står for, hvor vi kommer fra og hvordan vi ser på fremtiden. 

Navnet reflekterer vårt menneskesyn og vårt syn på energifremtiden.

Si hei til forandring. Si hei til Equinor. 

Statoil invites to a press conference with CEO Eldar Sætre. 

Thursday 15 March 2018 / 09:30 – 10:30 CET

Nyheter

 • 15. mars 2018

  Støtter forslaget

  Alle de fem foreningene som organiserer ansatte i Statoil – Industri Energi, SAFE, NITO, Tekna og Lederne – støtter styrets forslag til generalforsamlingen om å skifte navn fra Statoil til Equnior.

  15. mars 2018
 • 15. mars 2018

  Statoil skifter navn til Equinor

  Styret i Statoil foreslår å endre selskapets navn til Equinor. Navneendringen understøtter selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap.

  15. mars 2018
 • 12. mars 2018

  Investerer i Askeladd

  Statoil og partnerne har besluttet å investere drøyt fem milliarder kroner i den videre utbyggingen av Snøhvit-feltet i Barentshavet.

  12. mars 2018

Statoil satser nå for å sikre en verdensledende posisjon innen digitalisering.
Les mer om det digitale veikartet og Centre of Digital Excellence.  

I Statoil har vi lange tradisjoner for at de beste sikkerhets- og bærekraftprosjektene konkurrerer om konsernsjefens pris. 48 prosjekter ble nominert i år. Her kan du lese om de fem finalistene. 

Innen 2035 kan Norge mangle 90 000 viktige fagarbeidere.

Møt tre unge lovende som går i bresjen for endring:

Når fristen for å søke videregående skole går ut i mars, velger mange allmennfag uten å være klar over at det finnes tolv veier til jobb via yrkesfagene.

Statoil 2030: Hvordan ser framtiden ut?

Halvor (29) har alltid hatt lyst til å bli ingeniør. Nå lever han ut drømmen som driftsanvarlig for et av verdens mest banebrytende fornybarprosjekter: verdens første flytende vindpark, Hywind Scotland.

Halvor (29) har alltid hatt lyst til å bli ingeniør. Nå lever han ut drømmen som driftsanvarlig for et av verdens mest banebrytende fornybarprosjekter: verdens første flytende vindpark, Hywind Scotland.

Aktuelle temaer

Vi støtter morgendagens helter

Veien er målet, heter ordtaket. Ved å legge til rette for at hver dag blir en god treningsdag, en god studiedag eller bare en god dag for hvile, finner talentene våre veien til toppen.

Her finner du oss i Norge

Norge utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre adresser i Norge. 

Klar for 50 nye år: Vi tror på en lys framtid for norsk sokkel.

Picture of the Åsgard Subsea installation

Etter snart 50 år med olje- og gassaktiviteter i Norge har vi mye å være stolte av—men vi er fortsatt bare halvveis!

En internasjonal energiaktør

US shale interest owners: key information

Modern Slavery Statement

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.