Imponerende ingeniørkunst

2. mai forlot modulene til Mariner-plattformen Sør-Korea på vei til Shetland. Ikke bare er det begynnelsen på en 21.000 km lang seilas—det er også starten på et 30 år langt eventyr utenfor Skottland. I denne filmen kan du oppleve opplastingen av det 38.000 tonn tunge plattformdekket. 

Neste periode i utbytteaksjeprogrammet begynner mandag 29. mai. 

Ragnhild Ulvik er ganske sikker på at hun har én av de mest spennende jobbene i Statoil. Nå skal hun samle alle gode ideer og ta Statoil inn i framtiden.

Statoil etablerer et digitalt kompetansesenter og lanserer et veikart for digitalisering frem mot 2020. 

Generalforsamling 2017

Den årlige generalforsamlingen fant sted 11. mai. 

Første kvartal 2017

4. mai rapporterte vi betydelig forbedrede finansielle resultater fra hele selskapet for første kvartal 2017. Det justerte driftsresultatet var nesten fire ganger større enn samme kvartal 2016. Her er noen av høydepunktene fra 1. kvartal 2017:

Three oil barrels icon
0 organisk produksjonsvekst
nesten 0 ganger høyere* Justert driftsresultat (*Q1 2016)
Platform icon
nesten. 0 ganger høyere* kontantstrøm fra operasjoner

Et forventningsfullt publikum. Profesjonelle musikere på scenen. Og en gal vitenskapsmann som har fanget dirigenten for orkesteret. Dette var rammene for «Lydo» – verdens kuleste fysikktime som denne våren ble fremført for flere tusen barn i Rogaland.

Aktuelle temaer

Nyheter

Her finner du siste nytt om Statoil—og hele nyhetsarkivet vårt de siste årene.

Kalender

22 mai

Pressekonferanse - Statoil Future Energy Forum 2017

CET er lik CEST

Ledige stillinger hos oss

Selv i en krevende tid for bransjen trenger vi å rekruttere nye talenter for å sikre framtiden for selskapet vårt. Selv om antall ledige stillinger er lavere enn vanlig, oppmuntrer vi deg til å ta en titt på dem og sende oss en søknad. 

Vår tilnærming til bærekraft

  • Klimaendringer

    Menneskeskapte klimaendringer er en realitet. Vi legger funnene i rapporten fra FNs klimapanel til grunn, og har tro på at klimaendringene kan bekjempes, slik at temperaturene øker med høyst 2°C.

  • Bærekraft

    Vi har som mål å bli anerkjent som verdens mest karboneffektive olje- og gassprodusent og skape varige verdier i lokalsamfunnene.

  • Sustainability Reports

    Our strategy brings sustainability to the heart of our decision making, and we aim to be recognised as the most carbon efficient oil and gas producer, creating lasting value for communities.

Her finner du oss i Norge

Norge utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Vi er den største operatøren på norsk sokkel, og samarbeidspartner på en rekke felt. Her er våre viktigste kontorsteder i Norge. 

Klar for 40 nye år i Norge.

Vi tror på en lys framtid for norsk sokkel.

Etter 40 år med olje- og gassaktiviteter i Norge har vi mye å være stolte av – men vi er fortsatt bare halvveis! Selv om det er en krevende tid for bransjen, er prosjektporteføljen vår større i dag enn noen gang før. Vi har store forventninger til norsk sokkel, og vi har planer om å drive omfattende virksomhet der i flere tiår framover. Vi tror det vil være mulig å opprettholde en lønnsom og bærekraftig produksjon der i 40 år til.

En internasjonal energiaktør

Statoil deltar aktivt i flere av verdens viktigste olje- og gassprovinser, og våre internasjonale satsninger ventes å stå for mesteparten av vår fremtidige vekst. Mye av den spesialiserte teknologien og kompetansen vi tar med oss til fjernere himmelstrøk har blitt utviklet under krevende forhold på norsk sokkel. 

US shale interest owners: key information

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.