Den 18. oktober åpnet førsteministeren i Skottland, Nicola Sturgeon, verdens aller første flytende vindpark, Hywind Scotland. Hywind, som ligger 25 km utenfor Peterhead i Aberdeenshire, vil med 30 MW kapasitet kunne forsyne 20.000 husstander med energi. Les mer om Statoils verdensledende løsning for flytende offshore vindkraft.

Er du interessert i å jobbe i Statoil? Alle våre ledige stillinger lyses ut her. 

Vårt kvartalsresultat legges frem torsdag 26. oktober

26 oktober

Statoil - press conference third quarter 2017

Tok du båten fatt langs vestlandskysten sommeren 2017 fikk du kanskje øye på noe spektakulært. Fem flytende vindturbiner, 250 meter høye, ble slept til havs. En ny generasjon, bygget av Statoil. Hvordan kan det ha seg slik at et oljeselskap er blitt spydspissen innenfor flytende vindkraft?

De beste ideene kommer gjerne når du minst aner det—og når du ikke er på kontoret. Det måtte en vindstille seilas til for at to seilerkompiser skulle komme på løsningen for flytende vindmøller til havs. Vi dro på seiltur med oppfinnerne bak Hywind for å høre hvordan ideen ble unnfanget.

I denne kronikken i Aftenposten, forklarer Statoils konsernsjef Eldar Sætre hvordan selskapet støtter Parisavtalen og griper mulighetene som endringene i verdens energimarkeder gir. «Vi må være en del av svaret på de store utfordringene verden står overfor», sier han.

Vi støtter morgendagens helter

Veien er målet, heter ordtaket. Og kanskje er dette den beste måten å ta vare på talentene våre på. Ved å legge til rette for at hver dag blir en god treningsdag, en god studiedag eller bare en god dag for hvile. Møt talentene våre i kampanjen. 

I år er det ti år siden fusjonen mellom Statoil ASA og Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet fant sted. Vi har tatt et lite tilbakeblikk og ser framover til hvor Statoil står i dag. 

Har du lyst til å bli en del av vårt graduate-program?

Vi har nå spennende muligheter for graduates som vil begynne hos oss i 2018. Vi har ledige stillinger innen flere fagområder og ulike lokasjoner. Fristen for å søke er 31. oktober. 

Han møter kapteiner på forsyningsskip som vil lære å seile mer økonomisk, boreplanleggere som ønsker å bore brønner med mindre energi og brønnoperatører som vil drenere brønner mer miljøvennlig. Slike folk er det som må til for å nå klimamålene, tror bærekraftsdirektør i Statoil, Bjørn Otto Sverdrup.

Nyheter

Her finner du siste nytt om Statoil—og hele nyhetsarkivet vårt de siste årene.

Aktuelle temaer

Morgendagens utfordringer må løses, og hva er bedre enn å la unge sinn finne veien videre? Vi inviterte morgendagens helter til å slippe fantasien løs, og resultatene lot ikke vente på seg.

Er du leverandør og vil møte oss?

Statoil inviterer til leverandørdager i Stavanger, Oslo, Bergen, Kristiansand, Stjørdal, Hammerfest og Kristiansund. Møt sentrale personer i Statoils ledelse for informasjon og dialog. 

Her finner du oss i Norge

Norge utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Vi er den største operatøren på norsk sokkel, og samarbeidspartner på en rekke felt. Her er våre viktigste kontorsteder i Norge. 

Klar for 40 nye år i Norge.

Vi tror på en lys framtid for norsk sokkel.

Etter 40 år med olje- og gassaktiviteter i Norge har vi mye å være stolte av – men vi er fortsatt bare halvveis! Selv om det er en krevende tid for bransjen, er prosjektporteføljen vår større i dag enn noen gang før. Vi har store forventninger til norsk sokkel, og vi har planer om å drive omfattende virksomhet der i flere tiår framover. Vi tror det vil være mulig å opprettholde en lønnsom og bærekraftig produksjon der i 40 år til.

En internasjonal energiaktør

Statoil deltar aktivt i flere av verdens viktigste olje- og gassprovinser, og våre internasjonale satsninger ventes å stå for mesteparten av vår fremtidige vekst. Mye av den spesialiserte teknologien og kompetansen vi tar med oss til fjernere himmelstrøk har blitt utviklet under krevende forhold på norsk sokkel. 

US shale interest owners: key information

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.