Energiindustrien gjennomgår store endringer. Ledende innovasjon og kostnadseffektivitet er en forutsetning for konkurransedyktighet, samtidig som utfordringen med å skape verdi fra energiforsyning må forenes med å sikre en betydelig reduksjon i klimagassutslipp. Vi inspireres av muligheten til å ta en ledende rolle i denne omstillingen. Statoils formål er å omdanne naturressurser til energi og framgang for mennesker og samfunn.

Generalforsamlingen i Statoil ASA finner sted torsdag 11. mai i Stavanger.

Our Annual Report for 2016 has been published. Read it here.

Bør energiselskapene få en rolle i utforming av internasjonale klimamål? Hvordan kan vi forsyne 1,2 milliarder mennesker med bærekraftig energi? Og hvorfor er ikke parisavtalen tilstrekkelig? Statoil snakket med den hardtslående tidligere sjefen for FNs klimaråd, Christiana Figueres, for å få svar.

Statoil tilbyr praksisplass for nyutdannede med mastergrad i petroleumsrelatete fag 

Aktuelle temaer

Leverer energi med lave kostnader og lave utslipp

Hvilken type olje- og gassprodusenter er det behov for i et lavutslippssamfunn? Se konsernsjef i Statoil Eldar Sætre snakke om dette temaet her.

Nyheter

Her finner du siste nytt om Statoil—og hele nyhetsarkivet vårt de siste årene.

Kalender

4 mai

Q1 2017 press conference

Finansiell kalender Les mer

«Når gode råd er unge»

Vi kan ikke spå om fremtiden, men en ting vet vi med sikkerhet; Statoil sitter ikke med alle svarene. Å lytte til de som skal være med å forme fremtiden er derfor viktig for oss. Flere av temaene som engasjerer unge i dag berører problemstillinger og dilemmaer vi som selskap står ovenfor hver eneste dag. At unge deler perspektiver, stiller spørsmål, er kritiske, gir innspill og råd er svært verdifullt for oss i Statoil. Derfor har vi satt i gang prosjektet Når gode råd er unge, hvor vi går i dialog med den yngre generasjonen om de store dilemmaene Norge og olje og gassindustrien står ovenfor. 

Ledige stillinger hos oss

Selv i en krevende tid for bransjen trenger vi å rekruttere nye talenter for å sikre framtiden for selskapet vårt. Selv om antall ledige stillinger er lavere enn vanlig, oppmuntrer vi deg til å ta en titt på dem og sende oss en søknad. 

Vår tilnærming til bærekraft

  • Klimaendringer

    Menneskeskapte klimaendringer er en realitet. Vi legger funnene i rapporten fra FNs klimapanel til grunn, og har tro på at klimaendringene kan bekjempes, slik at temperaturene øker med høyst 2°C.

  • Bærekraft

    Vi har som mål å bli anerkjent som verdens mest karboneffektive olje- og gassprodusent og skape varige verdier i lokalsamfunnene.

  • Sustainability Reports

    Our strategy brings sustainability to the heart of our decision making, and we aim to be recognised as the most carbon efficient oil and gas producer, creating lasting value for communities.

Her finner du oss i Norge

Norge utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Vi er den største operatøren på norsk sokkel, og samarbeidspartner på en rekke felt. Her er våre viktigste kontorsteder i Norge. 

Klar for 40 nye år i Norge.

Vi tror på en lys framtid for norsk sokkel.

Etter 40 år med olje- og gassaktiviteter i Norge har vi mye å være stolte av – men vi er fortsatt bare halvveis! Selv om det er en krevende tid for bransjen, er prosjektporteføljen vår større i dag enn noen gang før. Vi har store forventninger til norsk sokkel, og vi har planer om å drive omfattende virksomhet der i flere tiår framover. Vi tror det vil være mulig å opprettholde en lønnsom og bærekraftig produksjon der i 40 år til.

En internasjonal energiaktør

Statoil deltar aktivt i flere av verdens viktigste olje- og gassprovinser, og våre internasjonale satsninger ventes å stå for mesteparten av vår fremtidige vekst. Mye av den spesialiserte teknologien og kompetansen vi tar med oss til fjernere himmelstrøk har blitt utviklet under krevende forhold på norsk sokkel. 

US shale interest owners: key information

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.