Vi vet at mange følger nøye med når vi skal opp i Barentshavet, og det er mange spørsmål som stilles. Vi tar dette på største alvor, og her vil vi gi deg konkrete svar som er basert på pålitelige fakta og forskning.

Er du leverandør og vil møte oss?

Statoil inviterer til leverandørdager i Stavanger, Oslo, Bergen, Kristiansand, Stjørdal, Hammerfest og Kristiansund. Møt sentrale personer i Statoils ledelse for informasjon og dialog. 

Nyheter

Her finner du siste nytt om Statoil—og hele nyhetsarkivet vårt de siste årene.

 • 16. august 2017

  Meldepliktig handel

  På vegne av Statoil (OSE:STL, NYSE:STO) har DNB 15. august 2017 kjøpt 584.442 aksjer til bruk i Statoils aksjespareprogram.

  16. august 2017
 • 15. august 2017

  Annonsering av utbytte per aksje for første kvartal 2017 i NOK

  Statoil (OSE:STL, NYSE: STO) annonserte 4. mai 2017 utbytte per aksje på USD 0,2201 for første kvartal 2017. NOK-beløpet per aksje er basert på gjennomsnittlig USDNOK valutakurs satt av Norges Bank for perioden pluss/minus tre virkedager fra eierregisterdato 10. august 2017, totalt syv virkedager.

  15. august 2017
 • 10. august 2017

  Revidert eierstruktur i britisk havvindprosjekt

  Statoil har inngått en bytteavtale med Innogy og SSE om eierandeler i havvind utviklingsprosjektet Dogger Bank .

  10. august 2017

Når folk føler de bidrar kommer resultatene ofte raskere enn man tror. Energileder Knut Simon Helland delte klimamålene opp i små biter slik at alle kan føle de jobber mot samme mål.

Framtiden er selvstyrt, men robotisering er ikke nytt. Automatisering betydde noe helt annet på 80- og 90-tallet enn det gjør i dag. Nå befinner vi oss på terskelen til en ny digital tidsalder. Her tar vi en titt på seks av de kuleste offshorerobotene som arbeider for Statoil. 

130 av Norges best unge fotballtalenter fikk trene med og lære av West Ham proff Martin Samuelsen da Statoil inviterte til talentleir.

Aktuelle temaer

Kalender

Ledige stillinger hos oss

Selv i en krevende tid for bransjen trenger vi å rekruttere nye talenter for å sikre framtiden for selskapet vårt. Selv om antall ledige stillinger er lavere enn vanlig, oppmuntrer vi deg til å ta en titt på dem og sende oss en søknad. 

Vår tilnærming til bærekraft

 • Klimaendringer

  Menneskeskapte klimaendringer er en realitet. Vi legger funnene i rapporten fra FNs klimapanel til grunn, og har tro på at klimaendringene kan bekjempes, slik at temperaturene øker med høyst 2°C.

 • Bærekraft

  Vi har som mål å bli anerkjent som verdens mest karboneffektive olje- og gassprodusent og skape varige verdier i lokalsamfunnene.

 • Bærekraftsrapporter

  Vi publiserer en årlig bærekraftsrapport hvor vi presenterer en oversikt over ambisjoner, prinsipper og en vurdering av prestasjonen vår når det gjelder bærekraftighet. Dette arbeidet bidrar til å sette bærekraft i sentrum når vi tar beslutninger.

Her finner du oss i Norge

Norge utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Vi er den største operatøren på norsk sokkel, og samarbeidspartner på en rekke felt. Her er våre viktigste kontorsteder i Norge. 

Klar for 40 nye år i Norge.

Vi tror på en lys framtid for norsk sokkel.

Etter 40 år med olje- og gassaktiviteter i Norge har vi mye å være stolte av – men vi er fortsatt bare halvveis! Selv om det er en krevende tid for bransjen, er prosjektporteføljen vår større i dag enn noen gang før. Vi har store forventninger til norsk sokkel, og vi har planer om å drive omfattende virksomhet der i flere tiår framover. Vi tror det vil være mulig å opprettholde en lønnsom og bærekraftig produksjon der i 40 år til.

En internasjonal energiaktør

Statoil deltar aktivt i flere av verdens viktigste olje- og gassprovinser, og våre internasjonale satsninger ventes å stå for mesteparten av vår fremtidige vekst. Mye av den spesialiserte teknologien og kompetansen vi tar med oss til fjernere himmelstrøk har blitt utviklet under krevende forhold på norsk sokkel. 

US shale interest owners: key information

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.