Slik integrerer vi klima i vår strategi

Vi posisjonerer oss for lavkarbonsamfunnet

Klima er et av de viktigste punktene i vår strategi fordi vi mener det er best for miljøet, og fordi vi tror det vil gjøre oss mer konkurransedyktige i fremtiden.

Vi har laget et klimaveikart for å gi oss retningen fremover. Et veikart som ikke bare fungerer som utgangspunkt for oss, men en invitasjon til de rundt oss for å være med å forme hvordan vi bruker og produserer energi i fremtiden.

Kan et olje- og gasselskap være del av en bærekraftig framtid?

Å nå klimamålene handler ikke bare om at politikerne skal ta store avgjørelser, men det handler også om alle de små tingene vanlige folk gjør hver dag. Ute på Statoils installasjoner har tankegangen om at «alle monner drar» bidratt til å kutte 1,2 millioner tonn med CO2.

Han møter kapteiner på forsyningsskip som vil lære å seile mer økonomisk, boreplanleggere som ønsker å bore brønner med mindre energi og brønnoperatører som vil drenere brønner mer miljøvennlig. Slike folk er det som må til for å nå klimamålene, tror bærekraftsdirektør i Statoil, Bjørn Otto Sverdrup.

Nyheter

Her finner du siste nytt om Statoil—og hele nyhetsarkivet vårt de siste årene.

Aktuelle temaer

  • Derfor er det forsvarlig å lete i Barentshavet

    Vi erkjenner at det er mange som er skeptiske, og at noen er imot. Enkelte vil stanse oss. Likevel mener vi at det er forsvarlig å lete i Barentshavet. Er Statoil et uansvarlig selskap som ikke bryr seg om miljøet?

  • Dudgeon Offshore vindpark

    Dudgeon Offshore vindpark er et spennende prosjekt som vil kunne fornsyne 410.000 britiske hjem med vindkraft fra havet. Vindparken på 402MW vil ligge drøye 3 mil utenfor Norfolk i Storbritannia.

  • Johan Sverdrup

    Johan Sverdrup er et av de fem største oljefeltene på norsk sokkel og begynner produksjon i 2019.

Det er 13. august i Tromsø, siste dagen av Arctic Race. Rett før eliteløperne skulle avgjøre årets ritt i Nord-Norge fikk de prøve seg: 120 unge syklister fra seks forskjellige land suste gjennom den avsluttende etappen for å konkurrere om å vinne Arctic Race Morgendagens Helter-rittet.

Morgendagens utfordringer må løses, og hva er bedre enn å la unge sinn finne veien videre? Vi inviterte morgendagens helter til å slippe fantasien løs, og resultatene lot ikke vente på seg.

Er du leverandør og vil møte oss?

Statoil inviterer til leverandørdager i Stavanger, Oslo, Bergen, Kristiansand, Stjørdal, Hammerfest og Kristiansund. Møt sentrale personer i Statoils ledelse for informasjon og dialog. 

Kalender

Ledige stillinger hos oss

Vi tror det finnes muligheter for Statoil i en verden hvor energimarkedet endrer seg hver dag. For å være i front trenger vi fremtidens talenter med på laget, og du er kanskje akkurat den vi trenger for å løse fremtidens energiutfordringer. 

Her finner du oss i Norge

Norge utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Vi er den største operatøren på norsk sokkel, og samarbeidspartner på en rekke felt. Her er våre viktigste kontorsteder i Norge. 

Klar for 40 nye år i Norge.

Vi tror på en lys framtid for norsk sokkel.

Etter 40 år med olje- og gassaktiviteter i Norge har vi mye å være stolte av – men vi er fortsatt bare halvveis! Selv om det er en krevende tid for bransjen, er prosjektporteføljen vår større i dag enn noen gang før. Vi har store forventninger til norsk sokkel, og vi har planer om å drive omfattende virksomhet der i flere tiår framover. Vi tror det vil være mulig å opprettholde en lønnsom og bærekraftig produksjon der i 40 år til.

En internasjonal energiaktør

Statoil deltar aktivt i flere av verdens viktigste olje- og gassprovinser, og våre internasjonale satsninger ventes å stå for mesteparten av vår fremtidige vekst. Mye av den spesialiserte teknologien og kompetansen vi tar med oss til fjernere himmelstrøk har blitt utviklet under krevende forhold på norsk sokkel. 

US shale interest owners: key information

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.