Her er seks av våre kuleste offshoreroboter

Framtiden er selvstyrt, men robotisering er ikke nytt. Automatisering betydde noe helt annet på 80- og 90-tallet enn det gjør i dag. Nå befinner vi oss på terskelen til en ny digital tidsalder. Her tar vi en titt på seks av de kuleste offshorerobotene som arbeider for Statoil. 

Vårt kvartalsresultat legges frem torsdag 27. juli

27 juli

Second quarter 2017 press conference

Finansiell kalender Les mer

Nyheter

Her finner du siste nytt om Statoil—og hele nyhetsarkivet vårt de siste årene.

«Hva som gir konkurransekraft er ingen hemmelighet,» sier Stéphane Garelli, professor i konkurransekraft. «Det krever fleksibilitet, smidighet og kostnadskontroll—og en ting til…»
 Vi snakket med ham etter hans presentasjon ved Statoil Future Energy Forum i Stavanger.

På dagtid forvalter Erik Fossan 90 milliarder kroner i pensjonspenger for Statoil. På fritiden spiller han sjakk. Lenge hadde han drømt om å møte Magnus Carlsen til kamp. Endelig fikk han sjansen.

Aktuelle temaer

Kalender

Noen titalls talentfulle kulturskoleelever er blitt plukket ut for å spille en konsert under Festspillene i Bergen. Nå venter de spent for å spille for 250 publikummere. Stemningen er nervøs. Klarer de å overvinne scenefrykten?

Ledige stillinger hos oss

Selv i en krevende tid for bransjen trenger vi å rekruttere nye talenter for å sikre framtiden for selskapet vårt. Selv om antall ledige stillinger er lavere enn vanlig, oppmuntrer vi deg til å ta en titt på dem og sende oss en søknad. 

Vår tilnærming til bærekraft

  • Klimaendringer

    Menneskeskapte klimaendringer er en realitet. Vi legger funnene i rapporten fra FNs klimapanel til grunn, og har tro på at klimaendringene kan bekjempes, slik at temperaturene øker med høyst 2°C.

  • Bærekraft

    Vi har som mål å bli anerkjent som verdens mest karboneffektive olje- og gassprodusent og skape varige verdier i lokalsamfunnene.

  • Sustainability Reports

    Our strategy brings sustainability to the heart of our decision making, and we aim to be recognised as the most carbon efficient oil and gas producer, creating lasting value for communities.

Her finner du oss i Norge

Norge utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Vi er den største operatøren på norsk sokkel, og samarbeidspartner på en rekke felt. Her er våre viktigste kontorsteder i Norge. 

Klar for 40 nye år i Norge.

Vi tror på en lys framtid for norsk sokkel.

Etter 40 år med olje- og gassaktiviteter i Norge har vi mye å være stolte av – men vi er fortsatt bare halvveis! Selv om det er en krevende tid for bransjen, er prosjektporteføljen vår større i dag enn noen gang før. Vi har store forventninger til norsk sokkel, og vi har planer om å drive omfattende virksomhet der i flere tiår framover. Vi tror det vil være mulig å opprettholde en lønnsom og bærekraftig produksjon der i 40 år til.

En internasjonal energiaktør

Statoil deltar aktivt i flere av verdens viktigste olje- og gassprovinser, og våre internasjonale satsninger ventes å stå for mesteparten av vår fremtidige vekst. Mye av den spesialiserte teknologien og kompetansen vi tar med oss til fjernere himmelstrøk har blitt utviklet under krevende forhold på norsk sokkel. 

US shale interest owners: key information

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.