Hvordan ser framtiden ut?

Verden er i endring. Det er vi i Statoil også. Og selv om ingen kan spå framtiden, er to ting helt sikkert: verden vil trenge mer energi og utslippene må ned. Har du lyst til å se inn i vår krystallkule for årene fram til 2030, kan du utforske vår kalender.

Statoils resultat for 4. kvartal 2017, samt Capital Markets Update 2018. London, 7. februar.

Nyheter

 • 16. januar 2018

  Statoil tildelt nye letetillatelser

  I forbindelse med Tildeling i forhåndsdefinerte områder for 2017, er Statoil tilbudt andeler i 31 utvinningstillatelser på norsk sokkel.

  16. januar 2018
 • 22. desember 2017

  Statoil deltar i havvindkonkurranse

  Statoil leverte i går bud for å delta i havvindkonkurransen Hollandse Kust område I&II, et opptil 760 MW stort prosjekt i den nederlandske delen av Nordsjøen.

  22. desember 2017
 • 21. desember 2017

  Investerer i 25 nye år på Snorre-feltet

  Statoil leverer i dag plan for utbygging og drift av Snorre Expansion Project til myndighetene og tildeler kontrakter med en samlet verdi på opp mot 9 milliarder kroner.

  21. desember 2017

Høydepunkter fra 2017: Et tilbakeblikk på året som var

For et år! I Statoil synes vi at vi har mye å være stolt av i 2017. Her deler vi noen av våre resultater med deg. Tusen takk til alle som bidro til disse prosjektene!

Vil du bli lærling i Statoil i 2018?

Vi har nå lagt ut en rekke lærlingestillinger i Norge, både på land og på sokkelen. Fristen for å søke er 1. februar. Du kan finne stillinger og søke her:

De største, lengste, dypeste—og villeste:

Kjente og ukjente oljerekorder

Kompliserte utbyggingsprosjekter, størrelser vi knapt kan forestille oss—og verdens dypeste konsert, framført av Katie Melua på havets bunn. Oljehistorien er full av rekorder. Her er 10 av dem! 

Eldar Sætre vil holde en presentasjon på Oljeindustripolitisk Seminar v/ NPF i Sandefjord, 16. og 17. januar.

Hva med en sommerjobb i Statoil i 2018?

Har du lyst å jobbe hos oss i sommer? Vi har nå lagt ut en rekke sommerjobber i Norge, England, Skottland og Russland for sommeren 2018.

Prosjekt Fantasi på INSPIRIA science center i Sarpsborg: 

Aktuelle temaer

 • Norge

  Vi markerer nå 50 år med olje- og gassvirksomhet i Norge. Vi har mye å være stolte av og vi er bare halvveis.

 • Johan Sverdrup

  Johan Sverdrup er et av de fem største oljefeltene på norsk sokkel og begynner produksjon i 2019.

 • Johan Castberg

  Johan Castberg-feltet (tidligere Skrugard-feltet) ligger ca. 100 kilometer nord for Snøhvit-feltet i Barentshavet.

Statoil har begynt vår digitale reise, og satser nå for å sikre en verdensledende posisjon innen digitalisering. Les mer om det digitale veikartet og Centre of Digital Excellence.  

I FOKUS: Droneinspeksjon av havvindmøller

José Vega-Lozano

Se for deg dette: Tenk at du må inspisere turbinene på Sheringham Shoal havvindpark, som har vært i drift i 5 år. Det er 88 turbiner, med tre blader hver. Det er mange blader—264 for å være helt nøyaktig. Du kan besøke hver turbin med båt og klatre i tårnet, men det innebærer 352 mannskapsbevegelser og 176 løfteoperasjoner. Eller så kunne du bruke en drone. Det var dét Dale Symonds gjorde. Ikke bare halverte teamet hans tiden til 20 dager, det var de beste bildene han har fått noensinne.

Morgendagens ingeniører i robotkamp på Fornebu

First Lego League er verdens største kunnskapskonkurranse for barn. Hele 14.000 norske skolebarn deltok i konkurransen, og finalen gikk av stabelen nylig på Fornebu i Oslo. 

Ubemannede fabrikker på størrelse med en fotballbane på havbunnen? Bore sidelengs i kilometer under bakken, til og med rundt svinger? Les om oppfinnelsene i oljeindustrien.

Vi støtter morgendagens helter

Veien er målet, heter ordtaket. Ved å legge til rette for at hver dag blir en god treningsdag, en god studiedag eller bare en god dag for hvile, finner talentene våre veien til toppen.

Her finner du oss i Norge

Norge utgjør ryggraden i vår virksomhet, og hovedkontoret vårt ligger i Stavanger. Konsernfunksjonene er fordelt mellom Oslo og Stavanger. Her er våre adresser i Norge. 

Klar for 50 nye år: Vi tror på en lys framtid for norsk sokkel.

Picture of the Åsgard Subsea installation

Etter snart 50 år med olje- og gassaktiviteter i Norge har vi mye å være stolte av—men vi er fortsatt bare halvveis!

En internasjonal energiaktør

US shale interest owners: key information

Modern Slavery Statement

*Alle fakta og tall er hentet fra vår siste årsrapport med mindre en annen kilde er oppgitt.